RSS     
Nema veze, to se može dogoditi svakome...Kažu da je to najveća noćna mora muškarca, ali isto tako, svakome se dogodi barem jednom – ma koliko bili raspoloženi, penis jednostavno misli "svojom glavom" i ne želi činiti ono što mu se kaže. Razloga za "nemogućnost dizanja", kako to muškarci vole reći, ima nekoliko, a možemo izdvojiti 10 mentalnih i fizičkih faktora koji se najčešće mogu okriviti za "ubijanje izvedbe".

PRIPITOST
Jedno, dva, tri pića za šankom i eto vraga. Iako muškarci mogu dobiti hrabrosti od alkohola, penis može reagirati posve drugačije, a iako su mnogi skloni vjerovati da poznaju tehnike brzog triježnjenja, sve su to gluposti: jedino što vas može otkrijezniti i vratiti u formu jest vrijeme.

Što činiti?
Lijek je u prevenciji: klonite se pića ako namjeravate imati "akciju". Na kraju krajeva, kome treba alkohol ako te večeri možete imati seks?

LIJEKOVI
Ponekad svakodnevne tablete mogu muškarcu omesti erekciju, poput različitih sirupa, tableta protiv tjeskobe, protiv bolova...

Što činiti?
Nema puno izbora: ako se pripremate za seks, smanjite dozu ili zaobiđite lijek. Ako je riječ o tabletama koje morate piti na recept, potražite savjet kod liječnika prije nego bilo što poduzmete!

POMANKANJE ENERGIJE
Umorni ste od cjelodnevnog rintanja u uredu, jednostavno vam je zlo od svega i osjećate se malaksavo i neraspoloženo... možda ste čak i gladni. Sve to će vas tjelesno odbiti od seksa.

Što činiti?
Brinite se o svom tijelu prije seksa. Jedite, drijemajte, povratite energiju odmorom i zdravom hranom nakon posla. Tek onda pokušajte prionuti na posao u krevetu...

ZDRAVSTVENI PROBLEMI
Postoje neke vrste bolesti koje jednostavno izravno utječu na seksualni život, tj. na nemogućnost postizanja erekcije. Primjerice, visoki krvni tlak, dijabetes i depresija. Želite li imati normalan seksualni život, trebate se prvi pobrinuti za njih.

Što činiti?
Naravno, posjetiti liječnika. Redovna briga oko zdravlja svakako će pomoći uklanjanju simptoma i lakšem održavanju normalnog seksualnog života. 

KAVA I CIGARETE
Kofein i nikotin nisu dobri za erekciju! Oboje se petljaju sa živčanim sustavom i dokazano je da osobe koje piju puno kave i puše puno cigareta teže postižu erekciju!

Što činiti?
Bez kave prije seksa, a cigaretu sačuvajte za post scriptum. 
 
Svi ovi simptomi, dakle, povezani su uglavnom uz tijelo. No što kada je problem u glavi?

OMETAJU VAS
Televizor trešti, telefoni zvone, netko lupa na vrata... sve te stvari mogu vas metalno odvratiti od misli vezanih uz seks.

Što činiti?
Gasite tehničke uređaje, telefon iskopčajte iz zida, dajte svima do znanja da vas puste na miru i ne zaboravite ugasiti TV... osim ako ne gledate pornić.

OSJEĆAJ KRIVNJE
Partnerica može biti žena koju je muškarac odlučio ostaviti, ali još nije skupio hrabrosti to joj reći. Drugi razlog može biti taj da ste nedavno prevarili djevojku s kojom sada planirate spavati... Savjest može biti na putu dobrog seksa!

Što činiti? 
Prestanite držati stvari u sebi i skinite sve s grbače. Konačan rezultat će biti ili sjajan pomirbeni seks ili prekid i potraga za novim seksualnim partnerom.

NJEZIN STAV
Ponekad partnerica može biti napeta, prigovarački raspoložena pa čak i agresivna – u svakom slučaju, ona može ubiti raspoloženje negativnim stranama svoje osobnosti. Neki frajeri pale se na "teške žene", ali većinu to odmah odbije.

Što činiti?
Usprotiviti se. Ako sve preraste u svađu, seksa ionako neće biti tako da nemate što izgubiti, a erekcija se, u slučaju da stvar upali, može vratiti.

STRAH OD LOŠE IZVEDBE
Muškarci se katkada u krevetu s iznimno zgodnom djevojkom mogu posve smrznuti – zamislite samo situaciju u kojoj se prosječan muškarac nađe u prilici seksati s manekenkom: strah od vlastite izvedbe je neizbježan! Takva nervoza i tjeskoba izazvana nesigurnošću u mogućnost "ispunjavanja očekivanja" može biti kobna za erekciju.

Što činiti?
Zatvoriti oči i opustiti se. Shvatiti da je seks zabava, da je lijepa žena i dalje samo žena te se puno posvetiti opuštajućoj predigri i oralnom seksu.

  Komentari  
  Vezani članci  
Utjecaj prehrane na spavanje
Reci mi što jedeš i ja ću ti reći kako spavaš – ovaj preduvjet "dijagnoze" ne zvuči nimalo besmisleno, jer prehrambene navike utječu na sve aspekte našega života, kako na fizičko, tako i na mentalno, pa je logično da prehrana itekako biva povezana sa snom. I ne samo na onaj način na koji svi znamo, a koji nam kaže da ćemo ako teško i kasno jedemo ujedno i teško spavati... San je, znamo već, prirodna čovjekova metoda opuštanja, način na koji se naše tijelo puni nakon cjelodnevnog pražnjenja, a... opširnije
Skriveni znakovi depresije
Mnogi misle kako je očito kad je netko u depresiji, no na nesreću, okolina najčešće depresiju prepoznaje kad ona dugo traje, kad je tipična i kad je zastupljena većim brojem simptoma. No, depresija je zaista bolest s tisuću simptoma, kod svakog se pojedinca manifestira različito, a česta pojava je da ni sam pojedinac koji pati od depresije toga nije svjestan ili da iz različitih razloga skriva bolest (često uspješno). Sljedeći znakovi depresije s njom se ili ne povezuju ili se povezuju samo ako su... opširnije
Kako sačuvati zdravlje želuca
Hrana nije važna samo za tjelesno, već i za psihičko zdravlje. Uživanje u hrani odlično djeluje protiv stresa, a lijepo pripremljena jela povoljno utječu na naše raspoloženje. Sva naša osjetila razveselit će lijepa i bogata trpeza, naravno, pod uvjetom da si pretjerivanje u jelu i piću rijetko dopuštamo. Umjerenost će vam podariti zdrav organizam. Želudac je jedan od prvih organa koji su "na udaru " ako puno pušite, pijete previše kave i čaja, nepravilno se hranite i puno sekirate. Ljutnja... opširnije
Osam najvećih mitova o raku
Rak je jedan od najvećih problema suvremenog zdravlja, pravi monstrum koji ulijeva najviše straha, ali zbog toga stvara i mnoge mitove, koje je strah u stanju producirati i nezaustavljivo širiti. Urbanih legendi vezanih uz rak do danas se već stvarno nakupilo više nego što bi to želio znati itko tko vjeruje da se protiv opasnih bolesti valja boriti samo razumom i činjenicama. Stoga ističemo osam najvećih mitova o ovoj opakoj bolesti, a na vama je da istinu širite dalje te tako doprinesete boljoj... opširnije
Je li kofein dobar ili loš za nas?
Kofein je neizbježan dio suvremenog života. No još uvijek nije posve jasno – jesu li napitci ispunjeni kofeinom dobri ili loši za naše zdravlje? Sve donedavno, većina istraživanja vezanih za kofein svodila se na pojednostavljene poruke o njegovoj štetnosti za ljudski organizam, a godinama se visoki postotak kofeina u prehrani sportaša smatrao ravnim dopingu i bio je zabranjen na sportskim natjecanjima. No opet, nedavne studije bacile su novo svjetlo na kofein i pokazale da u umjerenim dozama on... opširnije
  Arhiva