RSS     
Epizoda 17 – svijećnjak


 


U posljednjoj epizodi, Silvio si je dao malo oduška i napravio je predmet koji može proći kao svijećnjak, ali ipak malo više vuče na skulpturu. Što i nije čudno, kada se zna da je skulptura ipak najveća Silviova ljubav. 

Svi koji imaju adsl, kabel ili neku drugu brzu vezu, imaju priliku POGLEDATI OVU EPIZODU i na Internetu (u wmv formatu) i to u dvije veličine datoteke: 

                             POGLEDAJTE            POGLEDAJTE 
                             za brže veze           za sporije veze 

Naravno, i skulptura mora biti otpadnička, a to ovaj puta znači radionicu prepunu različitih seljačkih alata, što je Predraga odmah podsjetilo na Matiju Gupca. Zaista, od svih tih zarđalih kosa, vila i grablji neke bi zaista mogle biti iz tog doba. 


Da bi uopće krenuo u rad sa svojim voljenim zahrđalim stvarima, Silvio se prvo morao pobrinuti za nekakvo postolje. Taj je problem riješio s jednom daskom i metalnom pločom. Dasku i metalnu ploču je izrezao, izbrusio, spojio vijcima i postolje je bilo gotovo. 


Na red su došli oni zahrđali alati koje je Silvio varenjem spojiti u svijećnjak, za sada dobro skriven u njegovoj glavi. No, prije samog varenja Silvio je obukao zaštitnu jaknu i preporučio svima koji se odluče na varenje da to pažljivo rade, ukoliko ne žele ostati bez kojeg odjevnog predmeta. Prvi komad bile su neobične vile, čiji je dizajn takav zato što su napravljene za bacanje bala slame na kola, što je Silvio lijepo objasnio Predragu. Varenje je potrajalo zato što su svi Silviovi komadi poprilično hrđavi, a to nikako ne pomaže pri spajanju. 


Sigurno bi bilje išlo s novim i izbrušenim komadima, ali takvo nešto Silvia ne interesira – kako je lijepo objasnio, svaki znak hrđe i svaki udarac daje tom predmetu osobnost i stavlja ga u njegovo mjesto u povijesti. I zato je ovaj svijećnjak toliko drugačiji od sličnog svijećnjaka izrađenog od 'novih' i 'lijepih' komada. 

Trebalo se pomučiti, ali na kraju je sve spojeno i došao je red na Predraga. On je svoju moć demonstrirao time što je nauljio cijeli svijećnjak i pripadajuće mu postolje, dodajući mu tako neku novu ljepotu. Preostalo je još samo dodati svijeće i svijećnjak je zasjao u punom sjaju - kao i okolni prostor kada su svijeće zapaljene. Nije stari alat uvijek za bacanje.
 
  Komentari  
  Vezani članci  
Trenutno nema vezanih članaka
  Arhiva