RSS     
Epizoda 15 – štap za hodanje

Nakon praznika Silvio je uspio malo pretjerati u svojim sportskim aktivnostima i ozlijedio je nogu. I to tako dobro da mu je hodanje predstavljalo problem pa se morao služiti štapom. A kada već mora koristiti štap, onda je najbolje napraviti svoj vlastiti – otpadnički. 
 
Svi koji imaju adsl, kabel ili neku drugu brzu vezu, imaju priliku POGLEDATI OVU EPIZODU i na Internetu (u wmv formatu) i to u dvije veličine datoteke: 

                             POGLEDAJTE            POGLEDAJTE 
                             za brže veze           za sporije veze 

 

U igri je opet maslina, od čijeg je drveta Silvio napravio dršku, malo šarenih stakalaca i srebrne žice za ukras i držala stare metle. Prvo je od većeg komada masline trebalo otpiliti jednu granu koja je kao stvorena za dršku. Malo tesanja, malo turpijanja, malo brušenja i drška je spremna. Sada treba samo vidjeti kako sigurno spojiti maslinu i staru metlu, a Silvio je to riješio šarafom za karniše, koji je ovdje idealan zato što ima navoje na obje strane. Jedna strana ide u maslinovu dršku, drugi u držalo od metle i štap je spojen. 

 


Na spojenom štapu treba odrediti mjesta na kojima će stajati ukrasi i poslije ta mjesta malo izdubiti. Tako sređen štap spreman je za bojanje, a Silvio se odlučio za tamnoplavu boju i kada se boja osušila počeo je raditi na ukrašavanju. 

 


Srebrnu žicu ovio je oko štapa na par mjesta i dobro je stegnuo kliještima kako se kasnije ne bi pomicala ili otpala. Skoro pa da smo gotovi. Štap je spreman za lakiranje, a lakira se sve – i drvo i srebrna žica. To je potrebno napraviti kako bi se sve skupa zaštitilo od utjecaja vremena i habanja. 


Na samo dno štapa dolazi metalna navlaka koju je pronašao na staroj nozi od stola i gumica kako bi se spriječilo proklizavanje štapa. Mjesta koja su ranije pripremljena za šarena stakalca sada se trebaju napuniti i Sivliov štap je gotov. Sada u sportskim aktivnostima može pretjerivati koliko hoće jer je novi štap spreman za sve ozljede noge. Čak je i Predrag poželio svoj štap iako njemu baš i neće zatrebati – sportske aktivnosti su mu davno prestale biti dio života.
  Komentari  
  Vezani članci  
Trenutno nema vezanih članaka
  Arhiva