RSS     
Epizoda 12 – disco ormarić s mozaikom  

 


Silvio se dokopao pravog "Otpadničkog" komada namještaja – industrijski proizvod star 40-ak godina, koji gotovo ništa ne vrijedi, ali od kakvog se, umjesto modernog lažnjaka, može napraviti nešto sasvim novo – ormarić u disco stilu.

 

U tu je svrhu opet iskoristio stara ogledala sa slovom "H", a trebao mu je i silikonski kit, crvena dekica koju je maznuo svojoj dragoj i – puno rada.

Svi koji imaju adsl, kabel ili neku drugu brzu vezu, imaju priliku POGLEDATI OVU EPIZODU i na Internetu (u wmv formatu) i to u dvije veličine datoteke:  

                       POGLEDAJTE               POGLEDAJTE
                               za brže veze              
za sporije veze

 

Bivši vlasnici povukli su potez sasvim uobičajen u našim krajevima – na gornju plohu zalijepili su samoljepljivu tapetu. Silvio je učinio isto što i oni, ali je odabrao tapetu srebrne boje, s uzorkom a la koža nekog reptila. Veliku količinu ljepila koja je ostala nakon što je odstranio prijašnju tapetu teško je skinuti, pa je to najbolje učiniti brušenjem gornje plohe. Ispod folije se znaju skupiti mjehurići zraka, što ružno izgleda, pa je prilikom lijepljenja dobro zrak s gornje strane stalno istiskivati kružnim pokretima, koristeći čistu krpicu.

 Za unutrašnjost ormara iskoristio je crvenu "mucastu" dekicu, koju je izrezao na potrebne komade, te pričvrstio klamericom, pri čemu tkaninu nije ravnao, nego ju je na mnogim mjestima bogato nabrao.

 

Asocijaciju na disco kuglu pružaju mozaici od ogledala i crnog silikonskog kita na 3 strane ormarića. Zrcalo je Silvio prvo izrezao na veličine ploha koje će biti obložene mozaikom, a zatim je ogledala razbio. Zalijepio ih je silikonskim kitom, a crnim kitom ih je fugirao. Fuge je nanio u debelom sloju, lagano namreškane, kako bi dobio trodimenzionalni efekt. 

 
Policu koja je prije bila u ormariću Silvio je morao skratiti, jer je "mucasti ttepecirung" smanjio unutrašnji prostor. Predrag, koji mu je čitavo vrijeme pomagao, umjesto da se pojavi u disco-odijelu (koje su moljci odavno pojeli), donio je malu disco-kuglu. Preostalo im je samo napuniti ormarić i – zaplesati!

 

  Komentari  
  Vezani članci  
Trenutno nema vezanih članaka
  Arhiva