RSS     
Intervju u Ekranu Večernjeg listaU cijelosti prenosimo intervju Silvija Živkovića, objavljen u Ekranu Večernjeg lista 08.12.2006. 
 
Samouki umjetnik i majstor u rubrici "Otpadnik" HTV-ove emisije "Znati živjeti"

Silvio Živković: Traženje ljepote na - otpadu 
 
To nije klasična "uradi sam" emisija poručio je na samom početku razgovora Silvio Živković koji svakog četvrtka na HTV-u ima rubriku "Otpadnik".

Ne trudimo se zapravo ljudima objasniti točno kako će nešto učiniti, pogotovo zato što moji načini možda nisu pravi i profesionalni objašnjava Živković, vješti kućni majstor koji već deset tjedana, koliko traje emisija, od starog izrađuje nešto novo. "Otpadnik" je kreativna radionica kojom pokušavamo ljude potaknuti da i oni budu kreativni i pokušava im se pokazati da i oni zapravo mogu stvari vidjeti drukčije.

Kao i emisija "Znati živjeti", u sklopu koje se emitira, i "Otpadnik" gledateljima pokušava objasniti kako da poboljšaju kvalitetu života te ih pokušava naučiti da uživaju u malim stvarima. I upravo zato Silvio ne može odlučiti koji je njegov najdraži materijal.

Jedna je od ideja "Otpadnika" u tome da pokušamo pronaći ljepotu u nečemu što je bačeno i naizgled ružno. Svi su mi materijali dragi baš zbog toga što je danas opći stav prilično pomodan i smatra se da su dobri materijali samo nekakav vrhunski kamen ili drvo. Svaki materijal jednako je vrijedan u smislu izražavanja. I cijela priča je u tome da kreativac pokuša naći ljepotu oko sebe. A to se može napraviti bilo s čime.

Silvio je rođen u Zagrebu, a posljednjih petnaestak godina živi u Poreču gdje ima obitelj ženu i troje djece. Bavim se svačim. Stvari koje izrađujem za emisiju "Otpadnik" napravljene su isključivo za nju, ali ne radim samo to.

Tijekom života radio sam svašta tako da zapravo ne mogu točno definirati čime se bavim pomalo zagonetno objašnjava taj samouki umjetnik. Sve se dogodilo u relativno kratkom vremenu i moram priznati da dosta improviziramo. Ne bih znao točno nabrojiti što ćemo sve raditi u budućim emisijama jer se često zna dogoditi da dođem iz Poreča u Zagreb na snimanje i tek okvirno znam što ću raditi. Točno što i kako, ne znam.

A iako naglašava da nisu klasična "uradi sam" emisija, ipak se ne opterećuju velikim "životnim porukama".

Nismo se time htjeli puno baviti. Naravno da je to oslikavanje nekog stava o životu i svijetu oko nas, ali ne bih htio puno o tome filozofirati jer se to vidi iz onoga što ja zapravo radim, poručuje Živković. 
 
Autor IVA SVIBEN 

Posjetite: http://www.vecernji-list.hr

  Komentari  
  Vezani članci  
Trenutno nema vezanih članaka
  Arhiva